29.1.07

Laatutyö

Laatutyö on tärkeä osa verkostoituneen tvt-tukihenkilön koordinointitehtävää. Miten laatua tulee kehittää? Miten varmistetaan mm. verkko-opetuksen pedagoginen laatu, muiden laatuvaatimusten ohella.

2 kommenttia:

maria kirjoitti...

Todella hyvää työtä olet Tuula tehnyt tässä verkko-opetuksen laatutyön avuksi perustamassasi blogissa! Hienoa, että ehdotuksestani syntyi heti konkretiaa ja että keskusteluakin on alkanut viritä meille kaikille tärkeästä asiasta.

Rehtorien ja sivistystoimenjohtajien kokouksessa 2.2. pohdittiin verkko-opetuksen resursseja niin verkkokurssin laativan opettajan, sitä opettavan opettajan kuin lähitukihenkilön (usein opo) kannalta. Kokouksesta on tekeillä "huoneentaulu" tai muistio pohjoiskymenlaaksolaisista yhteisistä verkko-opetuksen pelisäännöistä, ja ne laitetaan myös tänne laatutyöblogiin heti valmistuttuaan. Terveisinä kokouksesta sen verran jo nyt, että laatuasioita ja niihin liittyviä sopimuskäyntänteitä, mm. tekijänoikeuksia pidetään tärkeinä ja yhteisiin pelisääntöihin halutaan sitoutua.

Ideani laatutyöryhmän perustamisesta syntyi oikeastaan viime keväisellä Opinlakeus-verkostoon tehdyllä vertaiskäynnillä, jossa käytettiin verkko-opetuksen käytänteiden arvioinnin apuna ns. arviointityökalua. Se on taulukko, johon kirjataan niin oman oppilaitoksen kuin vierailtavan kohteenkin näkökulmasta niitä asioita, joissa verkko-opetuksessa on onnistuttu ja toisaalta niitä, joissa on vielä kehitettävää. Arviointityökalu on mielestäni mainio apuväline myös laatutyössä ja heitänkin ilmaan ajatuksen, voisimmeko mielestänne soveltaa sitä pohtiessamme yhteisten verkko-opetuksen laatukriteereiden synnyttämistä oman seutumme tarpeisiin?

Tuula kirjoitti...

Hei, tuo huoneentaulu on hyvä saada blogiin ja oppilaitoksiin ohjeistukseksi. Toivotaan, että asiat alkavat tälläkin saralla edetä.

Verkko-opetuksen käytänteiden arviointityökalu on hyvä, valmis ja testattukin väline. Pienellä paneutumisella helposti haltuunotettava. Mielestäni sopii mainiosti yhteisten verkko-opetuksen laatukriteereiden synnyttämiseen.Hyvä idea!